Tankens kraft




Jag har sett andra säga att de inte kan lägga upp positiva saker i våra ME grupper, för vi blir bara provocerade. När jag ser ett inlägg, artikel eller film om de som har tänkt sig friska så blir jag provocerad, provocerad så till den mildra grad att jag blir upprörd och sedan naturligtvis som ett brev på posten... PEM.

Men kan jag då inte se det positivt. Det är klart att jag kan. Jag blir ofta genuint glad för de i våra grupper som mår bra eller bättre, har gjort något kul eller bara allmänt känner sig glad.

Men... de som har haft ME och nu ändrat sina tankesätt och blivit friska. Det måste ju innebära, eftersom jag fortfarande är sjuk, att jag tänker FEL.

Jag har genom hela mitt liv fått höra att jag alltid är den positiva. Att jag kan vända vilken situation som helst till något positivt. Jag har kämpat med min attityd så att jag alltid kom ut starkare än innan. I början av denna sjukdomen tog jag tag i mig själv och "fortsatte" leva ett bra liv utan att låta mig nedslås.

Jag tror nu att jag skadar mig själv genom det som var enligt alla "att tänka rätt". Hade jag inte lika envist "kört på" så hade jag antagligen inte varit så dålig nu. 

Varför kan jag då inte "tänka rätt"?
 - Jag har gått flera kurser
 - Jag har nu gått hos 7 olika Psykologer/ terapeuter
 - Jag har läst böcker och bloggar
De som kan har då svarat: Jag har inte varit mogen eller du har inte träffat rätt person. Hur gör jag då för att bli mogen? Hur många specialister måste jag träffa för att hitta rätt?

 Allt går tillbaka till mig. Att jag idag tänker fel. Annars hade jag ju mått bra. Det är provocerande, att jag inte ens bara är väldigt sjuk och mår dåligt för det. Det är dessutom mitt eget fel!

Kommentarer

Populära inlägg